onsdag 20 juli 2011

Halvtidspaus: Årets hittils bästa spel

Årets första sex månader har kanske inte bjudit på några extraordinära spelupplevelser men visst finns det ett gäng lir där ute väl värda några hundralappar. Här följer våra fem favoriter:

5. Stacking
Lagom klurigt pusselspel med ryska dockor i fokus och med en fantastisk design, tydligt inspirerad av europeisk mellankrigsarkitektur. Från Double Fine, utvecklarna bakom den psykadeliska plattformshopparen Psychonauts.



4. LA Noire
Rockstar och Team Bondis påkostade evighetsprojekt kanske inte blev den spelmässiga revolution som vi hade väntat oss, men LA Noire var ändå värt sina timmar endast för dess strålande teknik. Kika in minspelet i trailern nedan.



3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Bra speldesign blir aldrig för gammal, vilket Nintendo visade med deras remake av det nästan tretton år gamla Ocarina of Time. Upphottat, tredimensionellt och...ja, samma gamla Zelda som vi var vana att se. Ett av väldigt få glädjeämnen till Nintendo 3DS.



2. Dead Space 2
Om det första Dead Space var inspirerat av Alien så var Dead Space 2 i det närmaste en kopia av Aliens, James Camerons råare och mer actionfyllda uppföljare. Precis som i den filmen var Dead Space 2 inte alls lika subtilt som sin föregångare, dialogerna väl ostiga och skrämselmomenten knappt närvarande. Istället släppte Visceral Games på spärrarna och levererade en actionskjutare som hade mer gemensamt med Doom 3 än med Resident Evil. På gott och ont.



1. Portal 2
Valve är mästare på att skapa inlevelse, vilket de inte minst visade med Portal 2. Där ettan var genialisk i sin enkelhet bjöd tvåan på lika tight spelmekanik kombinerat med en minnesvärd historia, där The Office-Stephen Merchant bjuder en av årets bästa rolltolkningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar