onsdag 20 juli 2011

Speltips: 1000 Heroz

Redlynx är de begåvade finnarna bakom den fantastiska spelserien Trials, vars höjdpunkt Trials HD finns att ladda ner för dryga hundralappen på Xbox Live Arcade (gör det nu!).

Deras senaste bidrag till spelvärlden stavas 1000 Heroz och går kort och gott ut på att springa så fort som möjligt för att komma högst upp på high score-listan. Precis som namnet så subtilt antyder innehåller det tusen hjältar, var och en placerad på en unik bana (ja, det blir alltså tusen banor...). Det speciella med konceptet är att banorna låses upp i takt med att dagarna går. På varje bana har man sedan 24 timmar på sig att sätta rekord innan det är dags att gå vidare. I skrivande stund har spelet funnits ute i 43 dagar, alltså finns 43 banor tillgängliga.

1000 Heroz har en del gemensamt med Trials, det kräver samma precision, hundradelarna är jävligt viktiga och att bemästra fysiken till fullo är en förutsättning. Banorna är långt ifrån lika komplexa som hos sin motordrivna storebror men i all sin enkelhet fungerar 1000 Heroz utmärkt.

1000 Heroz kostar 7 kr på Iphone och 15 kr på Ipad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar